VKW Limburg Karting Cup

Op 14/06 werd de jaarlijkse VKW Limburg Karting Cup verreden op het outdoor circuit van Genk.

Net zoals de twee vorige edities werd ik gevraagd door Patrick Dubois om zijn team (Esthedental Plus 1) te versterken. Zoals altijd werden nog twee andere rijders aangetrokken om het team te vervolledigen. Na een derde en vierde plaats in 2015 en 2016 respectievelijk was dit jaar de overwinning opnieuw het doel.

Tijdens de kwalificatie merkte ik dat de kart niet super is, vooral op vlak van topsnelheid was het behoorlijk erg. Gelukkig maakte het goede chassis één en ander goed. Tijdens de 20 minuten durende kwalificatie kon ik ons op pole kwalificeren in het 41 koppige startveld met een marge van iets meer dan vier tienden op P2.

Tijdens de start was ik erg goed weg en sloeg ik meteen een gat met de rest van het veld. De enige die enigzins in mijn spoor bleef was Niels Cox, al kon ik mijn voorsprong op hem ook beetje bij beetje uitbreiden. Na een twintig-tal minuten verloor ik behoorlijk wat terrein als ik veel tijd verlies achter een aantal gedubbelde rijders. Cox kwam terug tot op een dikke seconde al verloor hij kort nadien zelf héél veel tijd met een aantal tragere rijders.

Als ik na een goed uur binnen kwam voor onze tankstop en eerste pilotenwissel lagen we virtueel comfortabel op kop. We reden na de eerste wissel weliswaar rond de vierde plek door onze tankstop, maar konden het tempo van de leiders nog steeds volgen.

Na solide stints van mijn teamgenoten kwamen we na de laatste wissel terug aan de leiding met een halve minuut bonus op onze naaste concurrenten, dat was ruim voldoende voor Patrick om onze overwinning veilig te stellen!

Graag wil ik Tandheelkundig Centrum Esthedentalplus bedanken voor deze mooie kans!

 

 

Geef een reactie