Skylimit Trackday 07/12 Circuit Zolder

BMW1Op zondag 07/12 had ik de kans om de BMW Clubsport Trophy voor de tweede maal te testen op circuit Zolder. 

De omstandigheden waren die dag niet 100% ideaal. Het had in de ochtend lichtjes geregend en het bleef de hele dag vrij nat/vettig op de piste.
Omstreeks 16u begon er een droge lijn te komen op het circuit maar nog geen uurtje later was het alweer aan het regenen waardoor alles terug nat werd.

Ik kreeg de kans om de wagen 1u te testen. Ik had in april 2013 al eens met die wagen kunnen rijden op Spa-Francorchamps als test voor mijn 1ste autosport wedstrijd later dat weekend.
Mijn 1ste ronden doe ik het zeer rustig aan aangezien de wagen op semi-slicks stond. Na een aantal rondjes begon ik vertrouwen in de wagen te krijgen en ik vond al snel de beter rijlijnen in natte omstandigheden.

Na goed 20 minuten zijn de enige wagens die me voorbij komen de Skylimit porsches (350pk+) en enkele BMW M3’s (300pk+). Op circuit reden op dat moment ook enkele andere BMW Clubsport Trophy wagens rond, het geeft dan ook een goed gevoel als je sneller bent dan piloten met veel meer ervaring!

Na de middag kreeg ik de kans om nog eens 30 minuten te testen, deze keer met Thierry De Zan aan het stuur, teamchef bij E.T. Racing Team en reeds een heel goede vriend. Zijn goede commentaar bevestigde het goede gevoel van in de 1ste sessie.

Hopelijk kan ik hier in 2014 een positief vervolg aan geven door een volledig seizoen in de BMW Clubsport Trophy te kunnen betwisten samen met Romain Paul (mede-finalist RACB National Team Stuurwiel) aan mijn zijde. Let’s keep pushing!

 

Geef een reactie