P3 op de 10u van JPR Sint-Niklaas

De 10u van JPR was in jaren de eerste grote wedstrijd op de piste van Sint-Niklaas. Helaas was er een beperkte opkomst van slechts 9 teams. Het imago van de karting is de afgelopen jaren sterk gedaald, iets wat zich nu ook nog liet blijken.

Er waren twee Traxxis teams. Christophe Verhoeven, Yoeri Van der Gucht en mezelf in één team (voor de gelegenheid onder ‘CW Coaching’) en Kenny Verbinnen en Stefan Verhofsté in het andere team. Verder waren er nog een aantal snelle locals aanwezig, alsook het team DWT – Thaimoklima van onder meer Kevin Lemmens, Opnithi Puyato, Dylan De Wolf en Michael Holsters. Vooraf leek het dus tussen de twee Traxxis teams en DWT – Thaimoklima te gaan.

In de kwalificatie wist ik ons team op pole te plaatsen, met 0,15s voorsprong op DWT-Thaimoklima en Traxxis (Stefan Verhofsté). Bij de start ben ik redelijk weg, maar al na een halve ronde kon Kevin Lemmens binnendoor glippen. Ik kon perfect aanklampen maar een move maken was uitgesloten. Na een dik uur en tien minuten moest ik echter dringend naar het toilet waardoor we besluiten Yoeri te laten instappen. Hij reed meteen een strak tempo. Ondertussen was Kevin Lemmens ook uitgestapt, zijn teamgenoot Michael Holsters was iets trager waardoor Yoeri een beetje tijd kon terugwinnen. Yoeri reed door tot aan de eerste kartwissel (2u30 wedstrijd) waarna Christophe Verhoeven het van hem overnam. De kart die we toen kregen maakte al snel duidelijk dat een overwinning er niet zou inzitten. Onze naaste concurrenten kregen die kart helaas niet, waardoor wij er enorm veel tijd mee verloren, en zij niet. Christophe deed een uitstekende job om het tijdverlies te beperken, al was onze achterstand na 5u wedstrijd opgelopen tot net geen twee ronden. De volgende kart was terug voor mij, gelukkig was dat een hele goede, waardoor ik snelste op de baan was. Ik reed tot in de bumper van Michael Holsters (DWT-Thaimoklima) die vervolgens zijn ronde voorsprong goed begon te verdedigen. Stefan Verhofsté (Traxxis) was op dat moment leider en reed toen net voor mij. Toen Stefan voorbij Michael ging (dubbelen, dus hij kreeg een blauwe vlag) kon ik helaas net niet meeglippen, waardoor ik het volgende uur vast kwam te zitten. We besloten Christophe terug in de kart te zetten om zo tijd te proberen winnen. Na de pilootwissel van DWT-Thaimoklima kwam Christophe net voor hen op de baan, waardoor we terug inliepen.

Na de derde kartwissel nam Yoeri het over van Christophe, met een goede kart kon hij beetje bij beetje verder inlopen op DWT-Thaimoklima (P2) en Traxxis (P1). Na een uurtje gaf hij aan te willen wisselen, waardoor ik het terug van hem overnam. Helaas liepen we te weinig in op onze concurrenten om nog aanspraak te maken op de eerste of tweede plek, waardoor we uiteindelijk op de derde plek eindigden.

Vooraf was ons doel resoluut voor de overwinning te gaan, maar met maar vier verschillende karts over 10u kan één mindere/slechte kart wel de doorslag geven. Zonder die kart was een overwinning zeker mogelijk geweest, maar ook dat hoort helaas bij dit soort wedstrijden.

Geef een reactie