Overtuigende overwinning op de 3u Endurance Marc Goossens!

Jaarlijks organiseert de fanclub van Marc Goossens naast een ‘GP Marc Goossens’ ook een 3u durende endurance wedstrijd.

Dit jaar werd deze sympathieke wedstrijd verreden op zondag 21/10 en werd er voor de piste van Indoor Karting Antwerpen gekozen.

Bovendien waren er héél mooie prijzen te winnen voor de top 3 van de wedstrijd. De winnaars kregen een initiatie Rotax Max op Venray cadeau, de tweede en derde plek kregen op hun beurt elk een initiatie DFK Formula Honda op Venray cadeau, allen aangeboden door DFK De Feyter!

16 teams schreven zich uiteindelijk in voor deze wedstrijd, er moest noodgedwongen zelfs een team worden geweigerd wegens volzet, een mooie opkomst dus voor de eerste editie op Indoor Karting Antwerpen.

Het formaat was vrij eenvoudig. De kwalificatie duurde 15 minuten, gevolgd door een 3u durende wedstrijd. Zo blijkt dat een simpele opzet ook zeker en vast een namiddagje fun kan opleveren!

Samen met Yoeri Van der Gucht en Stefan Verhofsté – beide Traxxis teamgenoten – verscheen ik aan de start onder de (logische) naam “Traxxis”. Voor ons was het een uitgelezen kans om nog eens op andere piste te rijden in een ontspannen sfeer met de kans een mooie prijs mee naar huis te nemen.

Yoeri nam de eerste 5 minuten van de kwalificatie voor zijn rekening en kon ons probleemloos op P1 plaatsen. Ik nam het van hem over voor de laatste 10 minuten – ik had nog niet op de nieuwe piste in Antwerpen gereden – en kon uiteindelijk onze tijd nog verder aanscherpen wat ruim voldoende bleek voor de pole.

Bij de vliegende start was ik goed weg en kon ik meteen een kloof slaan op de rest van het veld. Na goed 1u wedstrijd gaf ik het stuur door aan Yoeri, we lagen toen een dikke ronde voor op onze eerste achtervolgers. Yoeri en Stefan konden op hun beurt twee enorm strakke stints rijden waardoor we nooit in de problemen kwamen en onze voorsprong gestaag konden vergroten.

We wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 5 ronden voorsprong op “Speed Freaks” die tweede werden. Mijn Oracle Cars teamgenoot, Raf van Belle, eindigde met zijn team (Racing For Hope) op de 4de plaats.

Door onze overwinning wonnen we een initiatie Rotax Max op het circuit van Venray,  iets wat ongetwijfeld een leuke ervaring wordt na al even niet meer met een competitiekart te hebben gereden.

Geef een reactie