Perfecte seizoensopener op de Kartzone e-Prix te eKart!

Dinsdag 17 januari stond mijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma, de ‘Kartzone e-Prix georganiseerd door Tim van den Acker op het circuit van eKart in Gent.

Samen met Sander De Baets reed ik onder Traxxis Volt, verder waren er nog twee Traxxis teams ingeschreven, het beloofde dus een leuke wedstrijd te worden welke volzet was (9 teams).
Er waren 7(!) kartwissels voorzien om de wedstrijd zo fair mogelijk te houden, het minimumgewicht was vastgelegd op 80kg. Verder was er een ‘joker lap’ verplicht met de eerste vier karts, handig om in te spelen op verkeer!

De kwalificatie bestond uit een slalom parcours met een crazy cart XL. Van elk team kregen twee rijders de kans een snelle tijd neer te zetten. De gemiddelde tijd van elk team bepaalde de startpositie. Hieronder vind je mijn filmpje tijdens de kwalificatie, wat later bleek dat Sander en ik vanop pole mochten vertrekken.

Ik nam de start voor mijn rekening en reed een stint van 40 minuten tot ik het stuur doorgaf aan Sander. Net voor mijn stop ging het nog even mis toen een rijder uit de pit kwam en in het midden van de baan bleef rijden, ontwijken of voldoende afremmen was onmogelijk waardoor ik hem vrij hard raakte. Twee bochten verder ging hij ook nog eens rond waardoor ik kostbare seconden verloor.

Sander reed ook 40 minuten door en had in het begin wat last van zijn stoel die achteruit schoof, niet evident om zo te rijden. Tijdens zijn eerste ‘joker lap’ kon hij dat euvel verhelpen en gingen zijn tijden ook een stuk omlaag.

Nadien reden we elk nog 20 minuten, door wat onduidelijkheden in de pit omtrent de wissels was het moeilijk in te schatten waar onze naaste concurrenten (Traxxis Ohm – Yoeri VdG en Bjorn V) zich bevonden. Tijdens mijn laatste stint deed ik per ongeluk nog een halve ‘joker lap’ (zie video) waardoor ik een seconde of 7 verloor. Gelukkig hadden we net genoeg voorsprong na de laatste kartwissel want Sander kwam een 5-tal seconden voor Bjorn V de baan op.

Uiteindelijk wist Sander nog een klein beetje weg te rijden van Bjorn en stelde hij zo onze zege vast. Proficiat aan mijn andere Traxxis teamgenoten met hun tweede en derde plaats!

Bekijk hieronder zeker de highlights van onze race!

Persoonlijk gezien zeker niet mijn beste race maar blij dat we toch met de overwinning aan de haal gingen!

Bekijk hieronder zeker ook de hoogtepunten uit onze wedstrijd!

Volgende afspraak op 17-18 februari op de piste van Middelburg voor de Indoor European Kart Challenge!

Geef een reactie