Kartgrid Cup Inkart Puurs

De Kartgrid Cup in Puurs was mijn allereerste Kartgrid Cup wedstrijd. Ik reed als invaller van Kristof VDP, de teamgenoot van Mats DJ onder de naam CU@Finish.

Aangezien ik deze zomer nog niet op het 1km circuit had gereden besloot ik om op dinsdagavond het member hour te rijden samen met Stefan V. Op training ging alles vrij vlot, kon me snel aanpassen en merkte dat een goed resultaat in de wedstrijd zeker mogelijk was mits een beetje geluk met de kartloting. De kartverschillen in Puurs zijn de laatste tijd gigantisch groot geworden…

Op woensdagavond was het dan zover, mijn eerste Kartgrid Cup wedstrijd. Tijdens de briefing loot ik kart 2. Had geen flauw idee of het een goede of slechte kart was.

Tijdens de kwalificatie sta ik na 4 ronden op P2. In ronde 5 kom ik vast te zitten achter Rutger V. Zelfde probleem in ronde 6 als ik me laat uitzakken en hij net hetzelfde doet waardoor hij vlak voor mijn neus terug versneld. In mijn laatste ronde wou ik toch nog een snelle tijd neerzetten, ik was ondertussen teruggezakt naar P4. In die laatste ronde wordt ik opnieuw gehinderd, deze keer door Annelien B. P4 was het resultaat na een teleurstellende kwalificatie. Pole was voor Ruben B, P2 voor Mats DJ. P3 ging naar thuispiloot Kenneth G met een enorm snelle kart.

In de start kom ik goed weg. Mats kan meteen de leiding overnemen van Ruben en houdt iedereen een klein beetje op omdat hij verdedigende lijnen moest rijden om Ruben achter zich te houden. Op het moment dat Ruben zijn aanval inzet op Mats gaat Kenneth breed om mee te profiteren. Ik zet mijn kart meteen in de vrije ruimte aan de binnenkant van de bocht, P3 was het resultaat. Gedurende de rest van de wedstrijd moet ik Mats een tiende per ronde laten gaan en blijft Kenneth in mijn bumper hangen. Ik hoef nooit echt hard te verdedigen tot de laatste ronde, dan wordt het nog even warm als ik een foutje maak in het binnenrijden. Ik moet vol gaan verdedigen maar kan de 3de plek toch vasthouden.

Achteraf gezien zeer goed gescoord samen met Mats. Een P2 & P3 voor het teamklassement is zeer degelijk! En uiteraard was ik enorm tevreden met een podiumplek in mijn debuutrace!

Geef een reactie