DVV Antwerp 10 Miles

10milesOp 17 april stond de jaarlijkse DVV Antwerp 10 Miles op het programma. Ik schreef me pas drie weken op voorhand in en mikte op een tijd van 01:25:00 aangezien ik maar een 30-tal km als voorbereiding had gelopen in die drie weken.

De aankomst, parkeren en afhalen van startnummer ging bijzonder vlot, had meer vertraging verwacht door de grote opkomst!

Over de wedstrijd zelf kan ik vrij tevreden zijn, heb op elk moment mijn gewenste tempo kunnen lopen afgezien van de eerste twee kilometer waar het echt hard ging. Verder was het echt genieten met de vele toeschouwers langs de kant van de omloop! De waaslandtunnel op het einde was zonder enige twijfel het zwaarste punt in de wedstrijd maar eens boven was de opluchting groot toen ik wist dat ik zonder veel moeite onder 01:25:00 zou finishen. Uiteindelijk kwam ik over de meet met een tijd van 01:21:25, een tijd waar ik vooraf niet op durfde hopen, grotendeels door mijn matige voorbereiding.

Ik kan terugblikken op een heel geslaagde dag en dit was zeker niet mijn laatste loopwedstrijd. In de tussentijd zal ik er alles aan doen om mezelf te verbeteren en zo een competitief niveau proberen te bereiken. Daarom heb ik op de agenda pagina al een aantal wedstrijden toegevoegd waar ik zal trachten aan de start te verschijnen. De 10 miles volgend jaar uitlopen rond 01:00:00-01:05:00 is nu al een doelstelling geworden!

 

Geef een reactie