Dubbel podium op de 2x 5u cup in Szczecin!

In het weekend van 16 en 17 juni vond er een 2x 5u wedstrijd plaats op de piste van Silverhotel in Szczecin (Polen). Aangezien het Kart World Championship hier wordt georganiseerd binnen een 5-tal weken, was dit een uitgelezen kans om al eens op de piste te gaan trainen.

Samen met Traxxis teamgenoten Ward Maenhout en Christophe Verhoeven zakte ik af richting Polen voor deze 2x 5u wedstrijd. De eerste werd zaterdagnamiddag verreden, de tweede zondagochtend, op die manier konden we zondagavond nog terug huiswaarts keren.

Op zaterdag nam Christophe de start voor z’n rekening vanop de tweede plek. Hij kon die lange tijd vasthouden en zelfs aanklampen bij Rico Haarbosch (Dutch Value). Ward nam na 1u20 over van Christophe en kwam op P3 terug binnen. Na onze pitstop lagen we terug op P2 waardoor ik de opdracht had geen tijd te verliezen en proberen tweede te worden. Dat lukte uiteindelijk zonder grote problemen, waardoor we meteen ons eerste podium van het weekend beet hadden!

De wedstrijd op zondag was eigenlijk een kopie van die op zaterdag, met als verschil dat ik op pole mocht vertrekken, net voor Dutch Value. Giovanni, gestart voor hen, was net iets constanter waardoor hij me na enkele laps voorbij kon. Ik kon in z’n bumper blijven tot het einde van mijn stint, waardoor we comfortabel op P2 lagen. Ward en Christophe reden beide sublieme stints waardoor we ook in de tweede race op P2 finishten!

Geef een reactie