BIKC Machelen

Ik had op zaterdag 3 heats gereden met de PGK-Z karts en had er een behoorlijk goed gevoel bij. Karts reden enorm goed, een super ervaring!

Om 7u15 (op een zondag nota bene!) op een karting aanwezig zijn viel me echter behoorlijk zwaar
Voor de eerste heat werd ik in de B-poule ingedeeld met oa. Filipe V, Marc S, Wolf R, Giovanni B,… dus ik wist dat het niet makkelijk zou worden. Ik lootte kart 1 en ik wist dat die de dag voordien enorm snel was. Echter waren de nummers veranderd dus zou het afwachten worden. Als ik in de A-poule die kart onderaan zag bengelen voelde ik de bui al hangen… In de kwalificatie kwam ik niet verder dan een 13de plek. In de wedstrijd zelf verloor ik nog eens 3 plaatsen waardoor ik pas 16de werd.

In mijn 2de heat lootte ik kart 12. Filipe had met die kart de wedstrijd voordien een goed resultaat gereden dus dat gaf me enige hoop. In de hotlap kwalificatie kon ik mezelf op P3 kwalificeren net achter Matts B en Amandio P, die laatste stond echter met ruime voorsprong op P1.
Ik was bij de start goed weg maar ik moest de twee voor mij laten gaan. Ik lag vrij comfortabel op P3 tot ik 10 minuten voor het einde problemen kreeg met de versnellingsbak. Hij zat vast in 2de versnelling waardoor ik toch makkelijk een seconde per ronde verloor. Uiteindelijk werd ik toch nog 3de en scoorde ik belangrijke punten voor het algemeen klassement.

De 3de heat was voor mij persoonlijk de minste. Ik had een behoorlijke kart (2) maar slaagde er niet in een goede hotlap te rijden waardoor ik pas op de 6de plek mocht vertrekken (de pole was 0,17s sneller  ). Die slechte kwalificatie zorgde er ook voor dat ik in de wedstrijd niet over Kris C kon en dus nog een plek verloor waardoor ik pas 7de werd terwijl ik daar wel podium had kunnen rijden.

De laatste heat kreeg ik kart 8, een raket! Ik kwalificeerde me op pole met Arnaud T vlak achter me. De rest stond op een redelijke achterstand dus ik moest enkel met hem rekening houden. Bij de start was ik goed weg maar Arnaud bleef wel hangen. Na een ronde of 5 gaat hij me echter buiten voorbij maar al snel merk ik dat ik veel sneller ben. Hij begint enorm te verdedigen waardoor Amandio echter terugkwam op ons. 5 minuten van het einde kan ik Arnaud na de rechte lijn voorbij, ik zat er half naast maar hij besloot toch om in te sturen waardoor hij zelfs even naar P3 terugviel. Ik kon de wedstrijd onbedreigd uitrijden met een snelste ronde, maximum punten dus en dat was nodig voor mijn algemeen klassement!

Na de kwalficatie heats stond ik op de 12de plek algemeen. Ik werd daardoor in de tweede halve finale gezet wat in mijn ogen met voorsprong de sterkste halve finale was v/d twee. Ik loot kart 16, een kart die gewoon niet vooruit ging. Ik kwalificeerde me op P16 na een écht goede hotlap. Doordat ik met die kart nog op P16 vertrok kreeg ik in de wedstrijd wel te maken met mensen achter me die op pure pace een stuk sneller waren. Ik werd uiteindelijk 19de, er zat gewoon niks meer in…

Die slechte kart in de halve finale zorgde er echter wel voor dat ik van P12 naar P22 terugviel in het algemeen klassement waardoor ik 1 puntje tekort kwam om de finale te rijden.

Het is nog maar eens bewezen dat ik het ongeluk aantrek wanneer ik karts moet loten.  Ik ben persoonlijk tevreden over mijn snelheid (zeker over mijn hotlaps) maar op zo’n kampioenschappen heb je toch altijd dat tikkeltje geluk nodig met de karts en groepen. Als je dat niet hebt ben je helaas kansloos.

Geef een reactie