Benelux Open Races – Zandvoort

Op 6 en 7 mei stond alweer de derde wedstrijd van het seizoen op het programma. Ditmaal werd de wedstrijd verreden op Circuit Park Zandvoort.

Op zaterdag werd de technische controle en kwalificatie afgewerkt. Alles leek goed te lopen tot net voor de kwalificatie de wagen niet wou starten. Het team deed hun best om het euvel te verhelpen. Een kapotte relais van een brandstofpomp bleek de boosdoener. Doordat het team niet genoeg tijd had om de originele pomp te herstellen werd een andere gemonteerd die helaas niet krachtig
genoeg was wat resulteerde in aanzienlijk vermogen verlies. Tijdens de kwalificatie kwamen we dus niet verder dan een 3de plek in onze klasse, een resultaat waar we – gezien de omstandigheden – zeker niet ontevreden mee waren. Het team werkte ’s avonds nog hard om de wagen terug competitief te krijgen.

11415452_845736145503042_874376903977188383_o

Op zondag werd de wedstrijd rond 9u10 op gang geschoten en bij de start merkte ik meteen dat de auto veel beter aanvoelde dan in de kwalificatie. Ik kon na twee bochten al meteen opschuiven naar de tweede plaats. Nog voor de eerste ronde voorbij was kon ik op een haar na een losgekomen wiel ontwijken van de Honda S2000 van Force Racing. Nadien kon ik de jacht openen op Donniacuo in de 251. Mijn achtervolging werd al snel onderbroken door een code 60 waardoor ik meteen binnenkwam voor één van twee verplichte pitstops. Donniacuo deed hetzelfde waardoor ik een seconde of 4 achter hem de pit buiten reed. Na de code 60 begon ik meteen terug in te lopen en kon ik hem uiteindelijk passeren. Na nog eens een code 60 kon ik een gat uitbouwen tot 13 seconden. De derde code 60 deed ons beslissen meteen een rijderswissel uit te voeren. Bij het binnenrijden van de pit zie ik Donniacuo meteen achter mij, een hele trein auto’s was achter me komen aansluiten wat in theorie onmogelijk zou zijn… De tweede pitstop verliep vlekkeloos en Bernard nam het stuur van me over. Hij controleerde de wedstrijd perfect en stuurde onze blauw/oranje BMW voor de tweede maal dit seizoen naar de overwinning! Met deze overwinning zijn we meteen ook leiders in het kampioenschap. Graag wil ik DZ Competition bedanken voor het geleverde werk!

Op naar Zolder op 19-20/06 waar we zullen proberen deze voorsprong uit te bouwen!P1020185

Geef een reactie