Belkart Sint-Niklaas 2012

Na mijn overwinning in Antwerpen was ik meer dan voldoende gemotiveerd om opnieuw voor het hoogste schavotje te strijden. Dit keer gebeurde dat op het circuit van JPR te Sint-Niklaas.

Doel van de dag was alweer om zoveel mogelijk punten goed te maken op de piloten voor mij in het klassement. Aangezien JPR mijn ‘thuiscircuit’ is, leek dit een realistische doelstelling.

De kartloting leverde mij kart 2, 13, 15 en 6 op. Op zich geen slechte reeks.

In mijn eerste heat kon ik vanaf de eerste ronde een heel goed tempo aanleggen en constante rondjes rijden. Enige minpuntje was dat ik 5 mensen voorbij moest waardoor mijn gemiddelde ietsje steeg.
2de snelste en gemiddelde tijd was het resultaat na de eerste sessie. Enkel Christophe eindigde voor mij maar die ging als een speer!

In de 2de heat ging het iets minder vlot, kart 13 vond ik iets minder qua motor. 5de snelste en 5de gemiddelde tijd, dit was mijn uiteindelijk schrapresultaat.

In de 3de heat kreeg ik kart 15 en die ging dan wel weer heel goed! Vanaf mijn 1ste ronde kon ik snelle tijden laten noteren wat mijn gemiddelde zeker ten goede kwam. Snelste en gemiddelde waren goed voor een 2de plaats. Christophe was toen al zeker van de overwinning dus focuste ik op P2 in het dagklassement.

In de 4de heat wist ik dat het zou spannen met Christophe voor het 1-1 resultaat aangezien ik met kart 6 mocht rijden en dit echt een raket was! Motor draaide nogal vreemd en leek niet veraf van een vastloper (typisch bij Honda motoren, voor ze vastlopen beginnen deze zeer snel te draaien). Enig minpuntje aan die kart was een afgebroken stoelsteun waardoor ik enorm scheef in de kart zat in een bocht naar links. Ik behaalde uiteindelijk een 1-1 voor Christophe hoewel het zéér spannend was!

Een 2de plaats in het dagklassement zorgde ervoor dat ik van P4 naar P2 spring in het algemeen klassement. Mijn achterstand bedraagt nog 6 punten op leider Kevin (Gijsen) wat zeker nog overbrugbaar is met nog 4 wedstrijden te gaan.

Op naar Mol!

Geef een reactie