Belkart Puurs 2011

De wedstrijd in Puurs was de 1ste wedstrijd van het seizoen 2011-2012 waar ik terug in de Master klasse meerijd.Grote vraag was echter wat het weer zou doen. Er ging zowiezo buiten gereden worden, zelfs als het zou regenen.

Ik was verschillende keren gaan trainen gezien Puurs niet mijn favoriete omloop (1 km lang) is. De eerste 4 piloten uit  het eindklassement van vorig jaar kregen dezelfde karts :  10, 3, 18, 14.

In mijn eerste sessie ging het bijzonder goed met kart 10 met een 1ste plaats voor zowel snelste als gemiddelde tijd.

In mijn 2de heat reed ik met kart 3, de kart voelde goed aan alleen miste hij vermogen, waardoor er voor mij niet meer inzat dan een 11de snelste tijd en 9de gemiddelde tijd.

Kart 18 in heat 3 was dan weer een zeer goede, een 2de plaats voor zowel snelste als gemiddelde tijd,later bleek dat ik met die kart nog wel iets sneller had moeten kunnen, dit heeft me waarschijnlijk een plaats gekost in het dagklassement.

In de laatste sessie begon het lichtjes te druppelen waardoor er buiten wat minder grip lag. Gezien de goede motor die deze kart had, ben ik ervan overtuigd indien er meer grip had gelegen, er een stuk meer in kart 14 had gezeten dan een 5de plek en 6de plek voor respectievelijk snelste en gemiddelde tijd.

De 1ste wedstrijd leverde me wel mijn 1ste podium (3de plaats) van het seizoen.

Geef een reactie