Belkart Poperinge 2011

De Belkart in Poperinge was de voorlaatste van het seizoen. Wegens de verre verplaatsing hebben we overnacht in een B&B.

Zaterdag training, Zondag wedstrijd. Zaterdag reed ik 7 sessies (de enige keer dat ik dus trainde). Ik had mijn ritme vrij snel gevonden en kon mooie tijden neerzetten. Mats (Elite) was de enige die iets sneller was (hij won zijn wedstrijd op zondag!).

De wedstrijd op zondag dan maar. Aangezien ik na mijn 2de plek in Herselt nog in de top 4 stond, kreeg ik dezelfde karts als Régis, Mickael en Jordy. Jordy stond toen nog 10 punten voor in het klassement,  hem inlopen was dus de boodschap.

We kregen karts 2, 5, 7 en 8, geen topkarts maar zeker niet slecht.

In mijn eerste heat kreeg ik kart 2 toegewezen, blijkbaar de traagste van de 4 maar eigenlijk was dat van weinig belang, er kwamen nog 3 karts die beter waren. Ik klokte een 7de snelste tijd en een 4de gemiddelde tijd.

Heat 2: kart 8, deze was beter dan kart 2, alleen kreeg ik er niet meer uit… Een heat zelf verprutst wat het dagresultaat zelf niet ten goede komt… 9de snelste tijd en 8ste gemiddelde tijd.

Heat 3 kreeg ik kart 5, meteen in mijn eerste ronde voelde ik dat deze kart erg goed reed. Alleen liet ik weer een paar plaatsen liggen, weet zelf nog altijd niet hoe het komt maar daar zal wel een reden voor zijn…  Al bij al een redelijke heat met een 5de tijd voor zowel gemiddelde als snelste.

In de laatste heat mezelf nog wat moed ingesproken om toch een zo goed mogelijk dagklassering te behalen. Kart 7 was net zoals kart 5 heel goed. Ik reed er een 5de snelste tijd mee en een 4de gemiddelde tijd… Het enige voordeel dat ik had was dat er in elke sessie wel een paar andere piloten voor mij finishten.

Ik werd uiteindelijk 5de in het dagklassement, 2 plaatsen voor Jordy wat mijn achterstand verkleint tot 7 punten. In FKI zal het om die laatste podiumplaats gaan spannen!

Geef een reactie