Belkart Poperinge 2011-2

De belkart wedstrijd in Poperinge is de grootste verplaatsing van het seizoen. Op zaterdag vond de training plaats waar ik 5 sessies trainde. Vond het enkel jammer dat een deel van het circuit niet toegankelijk was vanwege een fuif die er ’s avonds plaatsvond. Ik kon de hele namiddag dezelfde rondetijden draaien als mijn dichtste concurrenten wat me een goed gevoel gaf voor zondag.

Zondag: 24 masters aan de start,  2 reeksen van 12. Het begon tijdens de loting wat minder… Kart 10, 15, 2, 12. De eerste heat met kart 10 was alles behalve ideaal… Een kart die helemaal niet bij mijn rijstijl paste wat voor een minder resultaat zorgde,  10de snelste en 8ste gemiddelde.

Kart 15 was voor mij de beste van de 4, ik reed er een 5de snelste en 4de gemiddelde tijd mee.  Ik kwam nog steeds een tiende te kort om in de top 3 te raken.

In de 3de heat had ik met kart 2 hetzelfde probleem als Kenny Verbinnen een heat ervoor, eigenlijk zelfde scenario als in heat 1, kart die ik niet onder de knie kreeg en het maar niet vinden van een ritme.

In de laatste heat had ik kart 12 waarmee ik dan wel een behoorlijk resultaat mee kon neerzetten, 4de snelste en gemiddelde tijd.

Dit alles samen zorgde ervoor dat ik in het dagklassement 7de werd, zeker niet het verhoopte resultaat. Dit is denk ik deels te wijten dat ik een off-day had. Door dit mindere resultaat val ik uit de top 4, naar een 6de plaats algemeen. Volgende wedstrijd is op 13 november te Huizingen waar ik er alle belang bij heb een goed resultaat te rijden om zo terug in de top 4 te komen!

Geef een reactie