Belkart Mol 2012

Ik wist op voorhand al dat de Belkart in Mol een zeer moeilijk zou worden aangezien mijn naaste concurrenten hier allen zeer goed presteren. Na veel te hebben getraind (8u Mol en enkele trainigssessies) had ik toch het gevoel dat ik alles zou moeten geven om niet teveel punten te verliezen.

De loting bracht voor de top 4 kart 15, 18, 10 en 16.

Kart 15 was enorm goed,ik  kon in mijn eerste sessie hiermee een 2de snelste en 3de gemiddelde tijd rijden. Had het gevoel dat er misschien nog iets meer in had gezeten , enkele kleine foutjes hadden ervoor gezorgd dat mijn gemiddelde iets minder was.

Sessie 2 met kart 18 was een stuk minder, grotendeels te wijten aan de kart… Was stukken trager dan kart 15. Uiteindelijk 6de snelste tijd en 5de gemiddelde tijd.

In sessie 3 mocht ik mijn podium ambities opbergen, kart 10 had de sessies voordien al bewezen enorm traag te zijn. Ik reed in die sessie vrij constant maar uiteindelijk kwam de kart 0.3s te kort om in de top 5 te finishen. 13de snelste en 10de gemiddelde waren het resultaat.

Mijn laatste sessie moest goed zijn om de schade te beperken tegenover de leider in het kampioenschap (Kevin G.). Kart 16 was hier zeker goed genoeg voor. Na een foutloze sessie reed ik een 5de snelste en 4de gemiddelde.

Ik werd uiteindelijk 5de in het dagklassement waardoor ik “slechts” 2 punten verloor op de leider.

Volgende wedstrijd vindt plaats op 18 maart in Kortrijk!

Geef een reactie