Belkart Machelen

De belkart wedstrijd in Machelen was de laatste van het seizoen en alsook een hele belangrijke.

 

De strijd tussen Jordy en mezelf voor de 3de plaats in het eindklassement was immers nog volop aan de gang met 7 punten in het voordeel van Jordy. De opdracht was om minstens 4 plaatsen voor Jordy te eindigen.
De kartloting bracht weinig helderheid, slechts 1 kart uit de gelootte reeks kende ik, namelijk kart 14. (De volledige loting: 14, 7, 31, 13)
In heat 1 mocht ik dus met de enig gekende kart vertrekken. Ik had er woensdag mee gereden en die kart was me bij gebleven wegens zijn gebrek aan vermogen. De verwachtingen in deze sessie waren dus niet al te hoog. Ik zette er een 5de snelste en 4de gemiddelde tijd mee neer. Jordy’s kart (nr. 13 – de minste van de 4) liep ondertussen een lekke band op waardoor hij genoodzaakt was het einde van de sessie traag uit te rijden.
In sessie 2 kreeg ik kart 7 toegewezen, een duidelijk snellere kart! Ik eindigde er 2 maal 2de mee voor respectievelijk snelste en gemiddelde ronde.
Sessie 3 was kart 31 aan de beurt. Deze kart was net zoals kart 7 snel en ik kon er een 4de snelste tijd en 2de gemiddelde tijd mee klokken. Een podiumplaats behoorde nu tot de mogelijkheden, al was het afwachten wat de concurrentie deed in de laatste sessie waar ik met kart 13 mocht rijden. Kart 13 had al aangetoond een héél stuk trager te zijn dan de andere karts (7 en 31). Ik kreeg er niet meer uit dan een 10 snelste en 10 gemiddelde tijd.
Na afloop begon het bang afwachten of ik het al dan niet zou gehaald hebben…
Ik eindigde uiteindelijk 3de in het dagklassement wat ervoor zorgde dat ik voldoende punten inliep op Jordy en zo de 3de plaats van hem overnam in het kampioenschap!
Bij nader inzien bleek dat ik met minder punten er ook was geraakt wegens het wegvallen van sommige piloten (men moet minimum 4 Belkart wedstrijden meerijden om opgenomen te worden in het klassement).

 

Ik word uiteindelijk 3de na Régis Gosselin (welke verdiend kampioen werd) en Mickael Derdul.
Volgend seizoen zal ik terug deelnemen in het Belkart kampioenschap in de Master klasse.

Geef een reactie