Belkart Machelen 2012

De Belkart in Machelen was alweer de voorlaatste van het seizoen. Vooraf had ik 1 missie, voor Kevin G. en Christophe C. eindigen. Ik stond op P2 in het klassement op slechts 1 punt van Kevin G. Voor de Belkart was er de 24u van FKI waar we 6de werden. Naast deze 24u ging ik enkele malen op woensdagavond trainen. Zo had ik enkele malen in de regen kunnen rijden.

Op zondag kregen Kevin G, Christophe C, Christophe V en mezelf dezelfde karts wat de strijd zeker ten goede kwam! Ik kreeg kart 15, 20, 3, 7.

In de eerste sessie met kart 15 ging bijna alles goed. Ik kon vanaf de eerste ronde goede tijden neerzetten waardoor ik mezelf kon verzekeren van P1. Echter werd ik bij het inhalen even opgehouden waardoor mijn gemiddelde 1 honderdste te traag was voor P1. 1ste snelste tijd en 2de gemiddelde terwijl daar zeker een 1-1 in had gezeten.

Kart 20 was een stuk minder en met deze kart zette ik een 5de snelste tijd en 4de gemiddelde tijd neer. Het was me toen al duidelijk dat het spannend ging worden om de podiumplaatsen want Kevin L. reed in deze sessie een 2-3, Kevin G een 1-1 en Christophe C een 3-3.

In de 3de sessie moest ik met kart 3 rijden. Voor de 3de sessie van de Masters reden de F40/F50 hun eerste heat. Tim W zat daar in kart 3 en reed er zonder moeite een 1-1 mee wat me zeker positief stemde. Na een hele constante heat stond ik in de voorlaatste ronde ‘slechts’ op P2. Kevin L was op dat moment 3 honderdsten sneller. In de allerlaatste ronde moest het dus gebeuren. Ik reed een clean rondje en dat zorgde ervoor dat ik mijn tijd verbeterde met 0.12s!

De 4de sessie was allesbepalend. Er waren nog 4 kanshebbers op de overwinning. Kart 7 was niet geweldig en ik had het lastig om in de top 8 te blijven! Ik dacht toen dat het enorm lastig zou worden want Kevin G stond toen op P1 in die sessie. Toen ik een ronde later passeerde zag ik dat ik terug op P3 stond wat me zeker tevreden stelde. Ik reed uiteindelijk de 4de snelste tijd en de 3de gemiddelde tijd.

De prijsuitreiking was een nagelbijter! P4 was voor Kevin G, P3 voor Christophe C. Maria kon het niet laten om de spanning nog wat op te voeren. P1 & P2 hadden evenveel punten in het dagklassement, evenals een gelijke diff (verschil tussen snelste en gemiddelde tijd) waardoor degene met de snelste ronde zou winnen.

De bestlap van Kevin L was 53.95, die van mij… 53.86.

Na een echte thriller werd ik uiteindelijk 1ste! Dankzij deze overwinning stijg ik naar P1 in het klassement.

Laatste wedstrijd van het seizoen vindt plaats in Herselt op 03 juni!

Geef een reactie