Belkart Kortrijk 2012

Het was voor mij zeer belangrijk om punten in te lopen op Kevin G. aangezien de Belkart in FIK Kortrijk al vrij dicht tegen het einde van het seizoen ligt. Als training reed ik samen met Yoeri VDG, Stefan V en Christophe V de 8u van Kortrijk welke we meteen wonnen! Naast deze 8u ging ik 2x trainen.

De loting was deze keer in het voordeel van de top 4. Ik diende met kart 16, 21, 7 en 3 te rijden.

In de eerste sessie kon ik meteen een goed tempo vinden, draaide al snel lage 42-ers en uiteindelijk ging het tussen Christophe V en mezelf voor de 1ste plaats. Kart 16 ging enorm goed vooruit al was het vechten om hem goed door elke bocht te krijgen. Na een aantal hotlaps stond ik op P1 met 42.085, Christophe V werd 2de met een 42.172.

Vol goede moed stapte ik in kart 21 voor de 2de sessie. Deze was iets minder qua motor maar veel rustiger in de bochten. Wederom P1 voor zowel snelste als gemiddelde tijd!

Kart 7 vond ik persoonlijk de minste van de 4… Had last van een trage motor in lage toeren waardoor ik last had bij het weg accelereren uit een bocht. Mijn bestlap was niet goed genoeg in vergelijking met mijn gemiddelde. P5 snelste en P2 gemiddelde.

In de laatste sessie van die dag diende ik met kart 3 te rijden. Ik ging meteen goed en hing op P1 na een 5-tal minuten tot plots de sessie werd stop gezet. Er was een probleem met de transponder van Christophe C waardoor zijn tijden niet werden geregistreerd.Na de herstart ging ik er vol tegenaan.
Ik pushte de hele sessie zo hard als ik kon en dat werd beloond! Mijn snelste tijd was ‘maar’ goed voor P6 en mijn gemiddelde voor P2. Het belangrijkste hieraan was het verschil tussen mijn snelste en gemiddelde tijd. Deze bedroeg slechts 0.133s!

Ik had in het dagklassement evenveel punten als Christophe C.  maar door een beter diff (kleinste verschil tussen bestlap en gemiddelde) werd ik uiteindelijk 1ste!

Door mijn 2de overwinning van het seizoen loop ik verder in op leider Kevin G. We worden momenteel gescheiden door slechts 1 punt!

Geef een reactie