Belkart Herselt 2012

De Belkart in Herselt was de laatste van het seizoen waar ik een maand lang in volle spanning naartoe had geleefd. De strijd voor de titel was nog vollop aan de gang en het verschil tussen Kevin G en mezelf bedroeg slechts 6 punten… Als Kevin won in Herselt moest ik minimaal 3de worden om kampioen te worden.

Ik ben verschillende malen gaan trainen om niets aan het toeval over te laten en de kans op die titel zo groot mogelijk te houden. Op training verliep alles vlot, ik kon telkens top 3 tijden laten noteren wat me toch extra moed gaf.

Op zondag moest het dan maar gaan gebeuren. De loting vond ik persoonlijk vrij goed. Ik kreeg kart 2, 7, 9 en 11. In mijn eerste heat was Kevin G meteen wat sneller onderweg en dit was eigenlijk de gehele heat zo. Na een aantal ronden hard pushen kreeg ik er dan toch een 32.92 uit wat goed was voor ‘maar’ een 4de bestlap en 3de gemiddelde. Kevin reed een 3de bestlap en 1ste gemiddelde. Persoonlijk vond ik kart 2 geen topper, zeker niet slecht maar een gewone middenmotor. In de sessies die volgden ging deze kart bij iedereen een pak sneller. Getuige daarvan is Kevin G die in de laatste heat een 32.57 met die kart reed.

Sessie 2: In kart 7 kon ik na een paar ronden een 32.8 rijden. Ik bleef een goed gemiddelde neerzetten maar bij het binnenrijden in de pit voelde ik de bui al hangen.
Kevin had ondertussen een 32.66 gereden. Mijn 32.80 was goed voor de 4de plaats en mijn gemiddelde van 32.94 zorgde voor –alweer- een 3de plek.

In de 3de sessie merkte ik al vrij snel dat kart 9 een stuk beter reed dan kart 2 en 7. Hiermee reed ik een 3de snelste tijd en 3de gemiddelde.
Persoonlijk vond ik dat het net iets sneller had gekunt. Een klein foutje in mijn laatste snelle ronde heeft dat echter onmogelijk gemaakt.

De laatste sessie mocht ik met kart 11 rijden. Met deze kart kon ik een 32.57 rijden en dat was goed voor plaats 1 voor zowel snelste als gemiddelde tijd.
Ik kon enorm goed overweg met die kart, deze had veel grip achteraan waardoor ik echt hard kon pushen.

Boven in de cafetaria wou ik zelf even snel het dagklassement uitrekenen want ik wist dat ik rond de 3de plek schommelde.

Even later, tijdens de prijsuitreiking bleek dat ik effectief 3de was. Dat was dus voldoende om kampioen te worden! Met uiteindelijk 1 punt voorsprong op Kevin G word ik in mijn 2de seizoen belkart kampioen bij de Masters!

 

Geef een reactie