Belkart Herselt 2011

De belkart wedstrijd in Herselt was voor mij de eerste wedstrijd waarbij ik met dezelfde karts reed als de top 3. (Régis, Mickael en Jordy).

Ik was 2x gaan trainen op Herselt en had een goed gevoel over het circuit. Het circuit leek qua ondergrond goed op die van JPR.

Zondag zelf begon de dag goed door de kartloting… Kart 5,12,9,3. 3 goede en 1 mindere kart. Een goed resultaat zat er dus zeker in.

In mijn eerste heat met kart 5 liet ik de beste tijd noteren voor zowel snelste en gemiddelde ronde! Ik was heel tevreden met mijn heat, zeker omdat ik wist dat de andere karts ook snel waren.

In mijn 2de heat mocht ik in kart 12 instappen, alsook een zeer snelle kart, iets minder snel dan kart 5 maar toch… Opnieuw een 1ste tijd voor mijn snelste en gemiddelde tijd! Nog 1 goede sessie en een podium was zeker. Als ik in 1 van de 2 sessies nog eens 2de werd was zelfs de overwinning mogelijk!

Mijn 3de sessie was de minste van de 4, te wijten aan kart 9 die een stuk minder presteerde dan kart 5 en 12 waar ik voordien had mee gereden. De top 3 piloten waren er ook niet veel verder mee geraakt…

De 4de sessie was de belangrijkste van de dag… Ik moest een 2de tijd neerzetten voor mijn gemiddelde en snelste ronde en dan was ik zeker van de overwinning… Met kart 3 moest dat mogelijk zijn. Ik hing de hele sessie 2de (achter Régis die met kart 5 reed) tot de voorlaatste ronde… Kenny Verbinnen ging 2 honderdsten onder mijn tijd… Ik behaalde dus een 3de plaats voor mijn snelste ronde en de 2de plaats voor mijn gemiddelde ronde… Ik en Régis telden evenveel punten maar Régis had een betere bestlap… Ik werd uiteindelijk 2de! Mijn beste resultaat van de seizoen maar toch knaagde het dat ik zo nipt naast de overwinning had gegrepen…

Ik liep door deze 2de plaats op Jordy en Mickael respectievelijk 10 en 8 punten in waardoor ik nader tot op 11 punten van Jordy en tot op 14 punten van Mickael… Het is nu al zeker dat het een spannend seizoenseinde wordt!

Geef een reactie