Belkart Antwerpen 2011

De belkart in Antwerpen was al de 4de (!) van het seizoen en ik had 1 en ander recht te zetten na mijn 2 mindere prestaties in Poperinge en Huizingen. Ik stond 6de in de algemene rangschikking en kreeg dus niet dezelfde karts als de top 4.

Toen de karts geloot werden was ik daar best blij mee! Mijn reeks was beter als die van de top 4.
Ik diende met kart 4, 23, 6 en 22 te rijden.

Kart 4 vond ik persoonlijk de minste… Had behoorlijk wat moeite om er een goede tijd mee neer te zetten. 3 ronden voor het einde kwam Stefan voorbij en kon ik hem volgen wat toch nog een 2de snelste tijd opleverde. Mijn gemiddelde tijd was slechts goed voor een 8ste plaats.

In mijn 2de heat was het dus belangrijk om zowel op vlak van snelste tijd en gemiddelde tijd goed te scoren.
Een degelijke kart leverde me een 3de plaats op voor zowel snelste als gemiddelde tijd. Een podium leek dus zeker mogelijk!

Kart 6 vond ik gelijkwaardig aan kart 23, geen raket maar wel snel genoeg om er een 4de snelste tijd en een 3de gemiddelde tijd mee te rijden.
Doordat de top 4 (Kevin, Christophe, Kenny en Stefan) een mindere loting hadden waren zijn om de beurten een keer voor mij geëindigd wat ervoor zorgde dat ik algemeen er beter voor stond!

In de laatste heat wou ik graag nog een 1 – 1 rijden want ik wist dat kart 22 de snelste was uit mijn reeks. Dit lukte uiteindelijk en ik reed daarmee ook nog eens de beste tijd van de dag! (37.029)

Uiteindelijk greep ik de zege voor Kevin en Christophe waardoor ik stijg naar de 4de plek in het klassement!

Geef een reactie