American Festival Zolder

Het American Festival in Zolder was de afsluiter van het Belcar Endurance Championship.

Na de turbo problemen in Spa tijdens de vorige manche was de wagen terug volledig geprepareerd en ook uitvoerig getest op het circuit van Croix-en-Ternois. Daar doorstond de wagen twee volledige testdagen zonder enige problemen.

Op vrijdag reed Jamie de vrije training waarbij nog een aantal kleine zaken omtrent afstelling werden aangepast. De wagen was ook op dat vlak sterk vooruit gegaan. Zaterdag sloeg Jamie erin ons op P19 te plaatsen met een snelste ronde van 1’41″2, veruit het snelste dat we met onze diesel Radical ooit hadden gereden. Mijn deel van de kwalificatie werd sterk verstoord door twee rode vlaggen, waardoor ik geen snelle ronde meer kon rijden.

De start van de wedstrijd op zondag was voor mij. Aangezien er in het openingsuur geen incidenten op de piste waren, reed ik het eerste uur van de twee uur durende wedstrijd. Daarbij gedroeg de wagen zich naar behoren, al had ik last van een slecht functioneerde remklauw rechtsvoor, waardoor het opletten was bij hard aanremmen. Ik kon opschuiven richting P15, met enkele intensieve gevechten met GT4 wagens. Tijdens die eerste stint kon ik de benchmark van de Radical verlagen naar 1’40″045, een enorme opsteker!

Na goed één uur nam Jamie het van me over. Hij moest echter meteen doorrijden aangezien onze tankinstallatie het liet afweten, de pomp zat geblokkeerd, nooit eerder hadden we zoiets gezien/meegemaakt. Na goed 15 minuten kreeg het team de pomp toch aan de praat, waarmee we meteen onze twee stop uitvoerden. Jamie kon daardoor dus uitrijden.

Hij sloeg erin 30 minuten door te rijden, tot hij plots zonder versnellingen terug binnen kwam. Even later bleek er een bout te zijn losgetrild waardoor de stang van het schakelmechanisme was losgekomen. Het euvel was vrij snel opgelost, waardoor we zonder verdere problemen de wedstrijd konden finishen!

Graag wil ik het Oracle TSL team bedanken voor hun vertrouwen in mij dit seizoen, samen hebben we een enorme stap in de goede richting gezet dit seizoen. De planning/ambitie voor volgend seizoen is er, en als alles volgens plan blijft lopen, zouden we een mooi seizoen tegemoet moeten gaan!

Geef een reactie