8u Mol in Action 2015

Het ene jaar is het andere niet precies. Vorig jaar nog overtuigend gewonnen met Stefan. Dit jaar een teleurstellende 4de plaats samen met Kenny (hem valt niks te verwijten :!: ) op 4 ronden van de winnaars (Stefan/Christophe/Nick).

Het begon al goed tijdens de vrije training, we lootten kart 18, bleek dat 1 van de slechtste te zijn uit het hele pak. Kenny en ik komen niet verder dan een beschamende P12 op 9 tienden van de snelste tijd toen. Onze opmerkingen over een slippende koppeling/inhoudende motor/scheeftrekkende kart kregen geen vervolg en mochten we met die draak verder sukkelen. Ik nam de kwalificatie voor mijn rekening en kwam niet verder dan een 12de plaats (op 15) op 7 tienden van de pole…

Bij de start raak ik maar net snel genoeg weg om niet nog een plek te verliezen. Samen met Guillaume Huls voor me rijden we hopeloos achteraan rond. Bij de kartwissel zag ik Kenny instappen en hoopte op een goede kart, helaas… Kart 27, de kart waarmee Christophe was gestart voor Traxxis 1 & 1. We bleven dus achteraan bengelen en toen mochten we eigenlijk een overwinning al vergeten. Kenny deed wat hij kon en kwam na 1u terug binnen voor een volgende karnwissel. Deze maal mocht ik met kart 28 rijden, die was gelukkig al wat beter dan 18 en 27 maar bijlange na niet goed genoeg om met de écht goede karts mee te kunnen. Toch naar P7 kunnen rijden. Kenny lootte dan kart 12. OPNIEUW een draak en we vielen terug naar P9-10. Toen was het ons beiden echt al lang beu. Opnieuw een uur lang meer dan een halve seconde per ronde verliezen is er echt teveel aan. Ik zei toen boven tegen de andere Traxxis jongens: “We gaan gegarandeerd nog 10 en 25 trekken”. Ik ga een kart lootten en jawel, kart 10.Er het beste van proberen maken en enorm constant mee kunnen rijden. We vallen verder terug naar P10-11 als ik mij niet vergis. Kenny kreeg in zijn 3de stint kart 29, een kart die ongeveer even snel was als kart 28. Dus eigenlijk onze 2de niet-draak van de wedstrijd op 6 karts. 15 minuten voor de kartwissel stopt de transponder met werken. Kenny krijgt kart 16 en duikt in zijn 1ste vliegende ronde meteen meer dan 2 tienden onder zijn snelste tijd met 29… Uiteindelijk rijdt Kenny terug naar P8 na een sterke stint :clap:
Mijn laatste kart was EINDELIJK een goede (kart 20). Ik kwam net na Rob de baan op voor Traxxis 1&1 met kart 26 (DE snelste kart) op dat moment. Hij reed na 10 minuten toch 2 tienden per ronde van mij weg, duidelijk hadden we nog altijd geen bom beet maar we mochten niet klagen. We klommen verder op naar P4 en toen dacht ik dat we toch nog podium konden halen. Kenny krijgt als laatste kart 24 en als hij over de meet komt rijden we plots terug 7de, onverklaarbaar… We waren nochtans nergens tijd verloren. Hij rijdt in het laatste uur nog vrij vlot naar P5. In de laatste 5 minuten kan hij zelfs Nicolas L nog voorbij gaan die toen aan het rijden was voor Traxxis Quattro.

We werden dus teleurstellend 4de na een wedstrijd om snel te vergeten. We konden onszelf echter niks verwijten.

Hopelijk heb ik eind deze maand iets meer geluk op de 6u van FKI. Tot dan!

Geef een reactie