8u Mol 2012

De 8u race in Mol was bedoeld als training voor de Belkart die daar een week later werd gereden. Ik reed samen in team met Stefan Verhofsté, Christophe Verhoeven en Kevin Lemmens.

Voor de wedstrijd werd een training van 50 min gehouden waarin we allen nog even konden opwarmen. Alhoewel opwarmen… Met een temperatuur die tegen het vriespunt aanleunde was dat natuurlijk relatief. Christophe kon in de training meteen een besttijd rijden van 34.9xx waarmee we de gehele 50 min op P1 bleven. Ikzelf kon een 35.0xx rijden, net zoals Kevin. Stefan deed het ook uitstekend met een 35.1xx wat aantoonde dat we dicht op elkaar zaten.

Kevin nam de kwalificatie voor zijn rekening en behaalde hierin P2. We waren hier best tevreden mee, het was namelijk een wedstrijd van 8u waarin héél veel kan gebeuren.

Kevin vertrok vanop P2 en was meteen goed weg net achter Kevin G. die vanop pole was vertrokken. Na een aantal ronden probeerde Kevin L. om de leidersplaats in handen te nemen, en dit lukte! Vanaf toen reed hij zijn 2u durende stint aan de leiding met 3 achtervolgers in zijn bumper. Na de tankbeurt volgde de pilotenwissel en dan was het aan mij om onze leidersplaats te verstevigen. De kart waar wij mee waren gestart was niets op aan te merken.

Degene waar ik mijn stint mee diende te rijden echter wel.  De kart kwam topsnelheid te kort maar was voor de rest vrij degelijk. Het was op een gegeven moment zelf moeilijk om op de rechte lijn mee te kunnen met piloten die op 85kg reden. Onze dichtste concurrenten (Kurt W. en Christophe VDB.) reden op dat moment rond in hun slechtste kart  waardoor ik een voorsprong kon uitbouwen van net geen 2 ronden.

Stefan moest toen in onze minste kart rijden en die was een stuk minder snel als onze voorgaande kart. Hoe hard Stefan ook probeerde, we verloren meer dan 2 ronden in die stint, iets wat zeker niet aan hem lag.

Het ging er dus nog om spannen in de laatste stint waar Christophe V. het stuur overnam van Stefan. Hij diende iets meer dan 1 ronde goed te maken op Kurt W. om zo nog kans te maken op de overwinning. Na enkele ronden zat hij achter Kurt W. maar die verdedigde heel goed waardoor Christophe V. er niet voorbij kon.

Uiteindelijk werden we 2de na een vrij spannende wedstrijd en was dit een enorm goede training voor de Belkart!

Geef een reactie