8u Autoloze zondag – FKI Machelen

Traditiegewijs vindt op autoloze zondag de 8u van FKI plaats. Dat was dit jaar op 17/09 niet anders.

In tegenstelling tot voorgaande jaren reed ik deze editie niet samen met Mats de Jong maar wel met een andere Traxxis teamgenoot Stefan Verhofsté. Mats zag zich genoodzaakt forfait te geven wegens ziekte. Stefan en ik hebben jaren vele wedstrijden samen gereden dus was hij een eenvoudige en logische keuze als vervanger van Mats.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een 45 minuten durende vrije training en drie kwalificatie heats om de start volgorde te bepalen.

Tijdens de vrije training was Stefan in het begin net dat beetje sneller dan mezelf, na een aantal instructies was dat op het einde van de sessie bijna volledig weggewerkt en reden we ongeveer dezelfde pace. We voelden dat we een goed kartje hadden waardoor een startplek in de voorste regionen tot de mogelijkheden leek te behoren.

Stefan nam de eerste sessie voor zijn rekening en plaatste ons vlot in de top 5 wat ruim voldoende was om door te gaan naar de volgende sessie. Daarin reed ik een top 10 tijd waardoor we door mochten naar de laatste en beslissende sessie. Daarin wist ik er een heel goed rondje uit te persen en ons zo ietwat verrassend op P3 te kwalificeren.

Bij de start  viel poleman Matts Breckpott vrijwel meteen stil waardoor ik een plaatsje kon goedmaken naar P2. Voor me een junior die door de max. 20kg lood regel makkelijk 20kg lichter reed en daarmee toch behoorlijk van me wegreed.
Tijdens mijn tweede stint had ik het enorm moeilijk me aan te passen aan de nieuwe kart, een kart die totaal niet bij mijn rijstijl paste waardoor ik toch even het noorden kwijt was, jammer want daar verloor ik toch wat teveel tijd…

Stefan reed na mij twee solide stints waardoor we in de top 5 bleven hangen, het was toen echter moeilijk te voorspellen waar we zouden eindigen.

Ik reed nog twee en een halve stint met een paar sterk variërende karts, ik was behoorlijk constant maar miste toch dat tikkeltje pace op de allersnelsten.

Stefan reed de wedstrijd uit en kwam uiteindelijk nog zeer dicht op P4 maar helaas was de wedstrijd net te kort om daar nog aanspraak op te maken. Ook een podiumplaats was uiteindelijk niet zo héél ver weg.

P5 tijdens de 8u van FKI is niet het resultaat waar ik op had gehoopt, maar soms zijn er dagen waar je net iets minder presteert en je tevreden moet nemen met net dat ietsje minder…

 

 

 

 

Geef een reactie