6u Bilzen

Enkele weken voor de wedstrijd kreeg ik de vraag van Yoeri Van der Gucht om samen met hem en Nicolas Leroy een team te vormen. Ik zag dat wel zitten en zo kregen we een team gevuld met Traxxis Juniors. Nicolas had vooraf al laten weten dat hij pas later zou aankomen, hij werd in de voormiddag nog verwacht in Kortrijk voor de ASFC wedstrijd.

Ik had nog nooit op Bilzen gereden en was er ook niet gaan trainen, achteraf gezien was dat toch wel welkom geweest.

Yoeri had al op de huidige layout gereden en besloot de hotlap te doen. Een beetje teleurstellend kwalificeerde hij ons pas als 9de wat er meteen ook voor zorgde dat we in de 2de poule met karts terecht kwamen. Bij de start is Yoeri goed weg en na goed 30 minuten wedstrijd liggen we 5de net achter Mathias Grooten, niet veel tijd verloren met die mindere kwalificatie, good job dus!

Na 1u wedstrijd was het tijd voor mijn 1ste stint. De eerste 5 rondes ben ik echt zwaar off pace. Ik ben compleet het noorden kwijt en kan -gelukkig- een knop omdraaien in m’n hoofd om toch anders te gaan rijden. Nadien duurde het nog even voor ik echt helemaal op snelheid was. Uiteindelijk kwamen we binnen op P3, wat me enigszins verraste. Yoeri nam het opnieuw van me over en reed met een goed kartje het gat op de leiders bijna volledig dicht, een podium bleek wel mogelijk te zijn, al wisten wij totaal niet welke karts we nog kregen. In mijn 2de stint krijg ik andermaal een middenmotortje waarmee ik wel wat terrein moest toegeven op Stefan V, Kenny V en Felipe V op dat moment. Ik zat even vast achter Acuity Racing 1 maar kon hen gelukkig wel voorbij. Doordat Kenny me tijdens die stint was voorbij gekomen lagen we dus nog steeds op P3. Na mij waren de laatste 2u voor Nicolas. Bij de kartwissel merk ik echter al snel dat we echt een draak van een kart hebben. Nicolas doet wat hij kan maar zakt wat terug naar P5. Onze laatste kart was dan weer een hele goede (Nicolas reed met zijn eerste kart 41.3-5 en de tweede makkelijk 40.6-8). Hij rijdt ver genoeg weg van DWT Racing 2 zodat we na onze laatste wissel terug 4de reden. Acuity Racing 1 was echter nog te ver om hen te bedreigen, al kregen ze het wel cadeau. Tijdens de 2de (denk ik?) kartwissel hebben ze een bepaalde kart eruit gehaald (de kart waar Mathias Grooten mee was gestart) en vervangen door een andere (VEEL) snellere. Ze reden in die stint constant 40.2-5 waardoor ze quasi een ronde cadeau kregen. Beetje zonde als je dit als organisatie zelf doet.

We werden dus uiteindelijk 4de op een 30-tal seconden van het podium waar we wel mee konden leven.

Geef een reactie