3u GP Marc Goossens 2012

De GP Marc Goossens was dit jaar net iets drukker bevolkt dan de editie van vorig jaar (12 teams aan de start). Ik zelf reed samen met Stefan VDK & Christopher VDM. Stefan had me al een tijdje op voorhand gevraagd of ik met hem die wedstrijd wou rijden. Ik zei meteen ja, het zou tenslotte leuk zijn mochten we podium rijden!

Voor de rest reden er nog een heleboel bekenden mee van zowel de fanclub als buitenaf.
De thuispiloten van DFK (oa. Bartosz K, Sean P, Thomas DB,…), 13B (oa. Maxim Van Balen), De Charlotjes (Charlotte M, Christoff C, Jo L), Miers racing ( Shana, Matthias & Peter M)

Tijdens de briefing werd uitgelegd dat er 6 verplichte wissels waren. Als je binnenkwam moest je van kart wisselen en kon je evt. van piloot wisselen. Stops werden niet gechronometreerd. Gewoon binnenkomen, transponder verplaatsen van kart en instappen in de andere kart.

We kregen kart 12 toegewezen, we wisten toen niet of het een goede was of niet.
Aangezien dat de piloot die het laatst in de chrono reed, de wedstrijd moest starten, nam Christopher het eerste deel van de chrono voor zijn rekening.  Op 4-5 rondjes kon hij meteen een degelijke tijd neerzetten die goed was voor P3.
Toen ik van hem overnam voelde ik snel dat de kart grip miste achteraan waardoor remmen zonder uitbreken vrij moeilijk was. Na 3 ronden deed mijn pa teken dat ik de voorlopige pole had. Die gaf ik uiteindelijk niet meer uit handen. Bestlap was 48.2XX als ik me niet vergis.

P1: CCS Team – 48.2XX
P2: JCR Team – 48.8XX (Gereden door Kristof De Ryck)
P3: 13B – 49.1XX
Meteen na de start kon ik een kloof slaan op het hele veld, enkel Maxim VB (gestart op P3) kon volgen.
Na dik 15 minuten rijden besloten we onze 1ste kartwissel af te werken. Kart 15 stond vooraan in de rij, wat eigenlijk ook de bedoeling was!  Ik had een 3-tal rondjes nodig om mijn ritme terug te vinden maar vanaf dan ging alles een stuk vlotter! Ik reed een bestlap van 47.292 en was gemiddeld 0,5-1 seconde/ ronde sneller dan onze naaste concurrenten. Nog een kleine 45 minuten met die kart doorgereden en dat zorgde ervoor dat we op P1 stonden met 1,5 ronde voorsprong op Gillard Racing Team.
Stefan had ondertussen het stuur overgenomen van mij en was zéér constant onderweg.
We verloren amper terrein op P2 & P3. Terwijl zij 48.6-48.9 reden, klokte Stefan telkens af op 49.0-49.3. Na een 20-tal minuten werd ons duidelijk dat kart 15 terug vooraan in de rij stond waardoor we Stefan terug binnenriepen. Christopher nam het stuur over, vertrok met kart 5 en al snel zagen we dat zijn tijden hoger lagen dan normaal. Na een 10-tal minuten kwam hij terug binnen en wisselde van kart, toevallig, met kart 15.  Hij ging meteen een stuk harder en verloor slechts 2 tienden/ronde op Gillard Racing Team. Gedurende zijn stint was Christopher heel constant, hij verloor weinig tijd en kwam na een stint van 1u binnen om het stuur door te geven aan Stefan.

Ondertussen had men 2 bochten van het circuit nat gemaakt en Stefan had op voorhand al te kennen gegeven dat hij het daar iets moeilijker mee had. Geen nood we hadden namelijk nog 35 seconden voorsprong op P2 met nog 50 minuten te gaan. Stefan deed zijn uiterste best en probeerde zo weinig mogelijk tijd te verliezen… tot hij plots wordt rondgetikt. Een incident waar hij zeker niet in fout was. We verloren er een 10-tal seconden mee waardoor P2 wel wat dichter kwam.
Met nog een half uur te gaan verloren we onze leiderspositie en besloot ik om een alles-of-niets stint te rijden.

In de eerste 5 ronden van mijn stint verloor ik 2 seconden op de leiders waardoor onze achterstand een dikke 20 seconden bedroeg.
Na verloop van tijd begon ik gemiddeld een halve seconde tot 7 tienden per ronde in te lopen op de leider (Gillard Racing Team). Het bordje met 10 minuten werd getoond en ik wist dat het net niet of net wel zou worden. 2 ronden te gaan… verdorie, dat verschil is nog 3,5 seconde… In de laatste ronde stonden we nog op 2,5 seconden. Aan de meet bedroeg dat 1,5 seconde.

Jammer dacht ik toen, het had zo mooi kunnen zijn.

Plots viel mij iets in, ik ga naar Ben en vraag om een blad met alle tijden van de winnaars.
Ik begin snel even te overlopen en wat merk ik op? Gillard Racing Team had ‘maar’ 5 wissels uitgevoerd i.p.v. de verplichte 6. Aangezien zij daarvoor een straf van 20 seconden kregen schoven wij op naar P1. Uiteindelijk is dat een beetje ‘lullig’ maar regels zijn er om nageleefd te worden vind ik.

 

Geef een reactie