24u Kartpetania 2015 (ES)

In het weekend van 9 en 10 mei vloog ik samen met Traxxis-lid Bjorn Vermeulen naar Spanje om er in La Higuera mee te doen aan de jaarlijkse 24u. Vorig jaar reed ik deze wedstrijd ook mee maar toen hadden we te maken met enorm veel pech.

Dit jaar maakte ik terug deel uit van het Hola Lulu Racing team. Giovanni Baccelieri, Jean Wansaert, Bjorn Vermeulen, Joel Barnetto Salazar en Sebastien Lamarque waren mijn teamgenoten.

In tegenstelling tot vorig jaar waren er dit jaar 2 verschillende klasses. Birel – Honda 390cc en VRK – B&S 420cc. We reden mee in de Birel klasse na onze slechte ervaring met de VRK – B&S klasse vorig jaar.

Ik nam de kwalficiatie voor mijn rekening en merkte al snel dat de motor vermogen ontbrak. Na de kwalificatie wou de organisatie ons echter een andere motor geven voor de wedstrijd. We moesten daardoor wel helemaal achteraan starten, nu niet meteen een ramp op een 24u wedstrijd.

De start was net zoals vorig jaar een Le Mans start, ik was goed weg en na 2 rondes was ik al van P21 naar P13 opgeschoven. In de 30 minuten die volgden slaagde ik erin om de leiding van de wedstrijd over te nemen. Na 1u30 kwam ik binnen met een voorsprong die ongeveer 15 seconden bedroeg op onze dichtste concurrenten. Naarmate de wedstrijd vorderde konden we onze voorsprong verder uitbouwen tot ongeveer 7 rondes. Tijdens mijn eerste stint ’s nachts reed ik de snelste wedstrijdronde wat ons uiteindelijk een gigantische beenham opleverde!
In mijn laatste stint was onze voorsprong reeds geslonken tot 4 rondes door een remprobleem ’s nachts. Net na het voltooien van mijn laatste stop brak plots de remschijf af en viel ik stil op de piste. We verloren nog eens anderhalve ronde waardoor het toch nog spannend werd op het einde.
Het laatste uur nam Giovanni het van me over en bracht de kart uiteindelijk heelhuids over de meet waardoor we wonnen!

Graag wil ik mijn teamgenoten bedanken voor hun sublieme stints maar ook Marc Pilloy en Daniel Demeny voor hun coördinatie!

P1020064

Geef een reactie