24u FKI 2015

Op 25 en 26 april werd de jaarlijkse 24u van FKI verreden. In tegenstelling tot vorig jaar kwam ik uit voor het Hola Lulu Racing Team onder hoede van Marc Pilloy. Samen met Matts Breckpot, Amandio Costa Paz, Giovanni Baccellieri, Mathieu Huls en Sebastien Lamarque vormde ik een team.

Aanvankelijk werden we als topfavoriet beschouwd voor de overwinning maar zo’n voorspellingen zijn altijd gevaarlijk (wat nog maar eens werd bewezen).

Tijdens de vrije training nam ik de eerste ronden voor mijn rekening en ik stond al vrij snel op P1 met een flink marge. Naarmate de sessie vorderde kreeg ik meer en meer last van een enorm hard ondersturende kart waardoor we zakten naar P4. Nadien begon het steeds harder te regenen waardoor de tijden niet meer veranderden. Mijn teamgenoten zaten wel telkens bij de allersnelsten op de baan wat ons een goed gevoel gaf.

De kwalificatie werd gereden door Amandio. Hij stond in het begin mooi top 5 met een niet denderende kart. Toen het de laatste 3 minuten serieus begon te drogen zakte hij beetje bij beetje weg. De motor bleek ook geen wonder te zijn. In zijn laatste ronde zit hij vast achter een tragere deelnemer waardoor hij er geen goede ronde meer uitkrijgt. We zakken zo nog eens 3 plaatsen naar P11, niet ideaal dus…

Bij de start was Amandio goed weg en hij klom meteen naar P9. Na 15 min sloeg het noodlot toe wanneer de aandrijfriem brak. Amandio kreeg een vervangkart waarna we onze verloren tijd gedeeltelijk terug kregen. Wanneer de oorspronkelijke kart was gerepareerd moest hij opnieuw, wisselen, alweer enkele seconden verlies. Na 2u00 kwam hij binnen en gaf het stuur door aan Sebastien. We lagen toen al op 1,5 rondes van de leider door die wissels. Sebastien reed een sterke stint op 90kg, hij gaf op zijn beurt het stuur door aan mij. Ik had in mijn stint te maken met een mindere kart en probeer de schade te beperken. Als ik uitstap reden we nog steeds op P2 met een achterstand die nog altijd 1,5 rondes bedroeg. Tijdens de nacht ben ik enkele uren gaan slapen maar toen heb ik duidelijk het één en ander gemist. De wedstrijd is omstreeks 01u30 stilgelegd vanwege een zware stortbui. De karts vielen stil waardoor de organisatie besloot de wedstrijd een half uur te neutraliseren. Toen ik ’s ochtends terug kwam reden we in dezelfde ronde als de leiders, onze overwinningskansen waren toen al niet heel groot meer. Toen ik instapte voor mijn tweede stint kreeg ik een kart die NIET vooruit ging. In het begin van de 24u was deze nog behoorlijk maar deze was naarmate de wedstrijd vorderde enorm verminderd. Ik verloor veel tijd op de leiders en we verloren uiteindelijk zelfs de 2de plek. Na 1u haalde het team me binnen omdat ze vonden dat ik teveel tijd verloor, als na 10 minuten blijkt dat ook Giovanni niet sneller ging met die kart was ik meer dan kwaad…

Op het einde van de wedstrijd begon het plots te regenen en het team besloot om Giovanni uit de kart te halen. Hierdoor deden we een extra wissel wat ons nog eens 25 seconden heeft gekost. Matts verkleinde het gat op P1 en 2 nog maar kwam er niet meer bij.

We werden dus 3de na een bewogen 24u. In mijn ogen heeft het sterk variëren van de karts het eindresultaat serieus beïnvloed. Ik wil in ieder geval Marc Pilloy bedanken voor deze kans!

Geef een reactie