12u Nightrace Eupen 2016

Op 22 mei werd de 12u nachtrace van Eupen verreden. Na een jaar afwezigheid werd deze wedstrijd terug georganiseerd. Samen met Mats en Stefan (zelfde line-up als in 2014) kwam ik aan de start. We mikten op een podium in een 32-koppig startveld dat bestond uit 5-6 topteams.

Tijdens de wedstrijd werd 3 maal van richting veranderd, 2 maal d.m.v. een pacekart en 1 maal d.m.v. een pitstop systeem.

De kwalificatie bestond uit 2 sessies van telkens 12 ronden. Eén sessie in normale richting en één sessie in omgekeerde richting. De snelsten tijden uit elke sessie werden opgeteld en op basis hiervan werd de startopstelling bepaald.

In sessie 1 stond ik even op P1 tot ik meer en meer problemen begon te krijgen met het mindere chassis van onze kart. Ik viel terug naar P5 op een 3-tal tienden van pole. Meer zat er mijn inziens niet in dus kon ik tevreden uitstappen.

Stefan reed de tweede sessie en had hetzelfde gevoel met de kart. Hij reed ook naar P5 in deze sessie wat ons achteraf een vijfde startplek opleverde.

Stefan nam de start en schoof meteen op naar de vierde plaats. Hij bleef tijdens die dubbele stint ook rond die positie hangen. Door het verschil in verplichte wissels was het doorheen de wedstrijd niet altijd eenvoudig te zeggen op welke plaats we reden.

Het was tijdens de richtingwissels met pace kart wel belangrijk de verplichte pitstops goed te timen zodat we net voor de leiders reden vlak voor de pace kart de baan op kwam voor hen. Op die manier wonnen we telkens bijna een volledig ronde op het leidende team.

Na de laatste richtingwissel zagen we dat we een goede kans hadden om op het podium te eindigen. Stefan werkte onze laatste stint op 100kg af, ik nam van hem over en kreeg een goede kart. Het gat op P4 en P5 was groot genoeg om onze podiumplek veilig te stellen waardoor Mats zonder druk kon uitrijden en we na 12u op P3 werden afgevlagd!

Graag wil ik Stefan en Mats bedanken voor hun alweer geweldige stints, op naar de volgende!

 

Geef een reactie