12u JPR 2011

Op 16 oktober vond de 12 uren race plaats te JPR Sint-Niklaas. Ik reed samen in team met Stefan Verhofsté en Kenny Verbinnen.

De 12u werd voorafgegaan door een 1 uur durende training/kwalificatie waar we 2de werden net achter Lethal Racing.

Tijdens deze 12 uur durende race moesten we na 1u30 van kart wisselen zodat iedereen in onze poule met dezelfde karts reed. Stefan nam de start van de wedstrijd en was goed weg, tot ronde 9… Hij krijgt een tik en gaat rond.

Door die spin (waar Stefan zeker geen schuld treft) verloren we een goede 20 seconden op de leiders. Stefan kwam na zijn eerste stint binnen op de 5 plek, ik nam het stuur van hem over en had een goede kart waardoor ik het kon terug rijden naar een 3de plaats.
Kenny moest zijn stint afwerken met de slechtste kart uit onze poule waardoor we terugvielen tot op 2,5 ronden van de leiders maar zei moesten ook nog met die kart rijden.
Met nog 7u30 op de klok was het nu noodzaak om die 2,5 ronden met de leiders volledig dicht te rijden. Stefan had een snelle kart en was bijna tot bij de koplopers geraakt!
Alles was dus terug mogelijk al zou het heel spannend worden. Ik kon in mijn tweede stint de resterende kloof dichtrijden en 1u30 later lagen we op kop! Na onze stop kwamen we als 2de de baan op, hoe hard Kenny ook probeerde, hij kon maar niet voorbij Mol In Action. Op 3 uur van het einde reden we net achter de leiders.
Stefan kwam na onze verplichte stop voor Mol In Action de baan op en kon zo een kloof van iets meer dan 11 seconden bijeen rijden welke zeker nodig zou zijn in de laatste stint gezien ik dan met een mindere kart diende te rijden…
Mol In Action had in de laatste stint de kart waar Stefan mee had gereden, het zou dus erg moeilijk zijn om onze leiderspositie te verdedigen. In die laatste stint had Kurt van Mol In Action na 30 minuten de kloof volledig gedicht en vanaf toen reden we bumper aan bumper. Jammer genoeg niet voor heel lang want net na de rechte lijn liet ik net iets te veel plaats en Kurt kwam langszij. Hij kon een voorsprong uitbouwen van maximaal 10 seconden.

In de laatste 15 minuten had Kurt veel last van zijn nek, ikzelf was gestopt met pushen gezien het voor mij nog onmogelijk leek die 1ste plaats te bedreigen. Toen ik zag dat Kurt het moeilijk begon te krijgen ben ik terug beginnen pushen maar dat was jammer maar helaas te laat.

We werden uiteindelijk 2de op 5,5 seconden van de winnaars (na 12u racen)!

 

Geef een reactie