12h Vis Versa Eupen

Op 22 februari vond de 12h Vis Versa in Eupen plaats.

Samen met Stefan Verhofsté en Mats De Jong vormde ik een team en reden we onder Traxxis. Omstreeks 18u kwamen Stefan en ik aan in Eupen.

We wouden namelijk nog een heatje trainen vooraf. Je kan het filmpje hier bekijken.

Mats arriveerde omstreeks 20u, we bespraken de tactiek voor de wedstrijd nog even en beslisten dat ik de start zou nemen.
In de kwalificatie nam Mats de eerste 5 minuten voor zijn rekening omdat hij nog niet op de layout had gereden.
Ik nam van hem over en kon ons uiteindelijk op P5 kwalificeren op slechts 1 tienden van P3.

In de start was ik niet meteen mee met de trein vooraan en verloor ik na 10 minuten P5 aan Rost racing. De inhaalpoging vond ik zeker niet proper maar daar werd niks aan gedaan.
Toen ik mijn ritme uit de kwalificatie kon aannemen reed ik het gat op P5 volledig dicht maar slaagde er niet in om hen te passeren.

Na de kartwissel kregen we een mindere kart en reed Rost racing het kloofje dat ik had kunnen slaan tijdens de kartwissels terug dicht. Na 2 mislukte en optimistische pogingen kwamen ze mij bij een 3de poging toch voorbij met een wel zeer vuil manoever. Ik wel vol geraakt op de hoek rechts achteraan waardoor ik de apex v/d bocht niet haalde.
De koplopers verloren in die stint een klein beetje tijd op ons.

Mats nam het na de 2de kartwissel van mij over om ons strakke tempo verder te zetten. Hij kon ons terugbrengen naar P5 na een tijdsverlies van Team Holland na een herstart.

Stefan had in het begin van zijn stint even moeite om zijn ritme te vinden maar was nadien net zoals Mats zeer constant en bloedsnel onderweg, we bleven op P5 hangen.

In mijn 3de stint kreeg ik een mindere kart maar kon toch tijd blijven goedmaken op Team Holland die op dat moment een zeer slecht kart hadden gekregen.
Ik had in het begin enorm veel last van mijn schouders door het vele schokken van de karts. Na ongeveer 30 minuten begon dat gelukkig te verbeteren en kon ik toch mijn tweede stint van 2u uitrijden.

Toen ik uit de kart kwam besloot ik om wat te gaan slapen. Toen ik terugkwam stond er nog iets meer dan 30 minuten op de klok. We reden toen rond op P5 met 2 seconden achterstand op Team Holland en 20 seconden op Rost racing die toen op P3 reden. Stefan had er dus duidelijk een goede stint opzitten. Mats, die de laatste 2u afwerkte liep zeer snel in op P4 en 3. Team Holland met Ruben Boutens aan het stuur, kon hij vrij snel voorbij waardoor de jacht op het podium was geopend. Met nog 10 minuten op de klok zat Mats in de bumper van P3 en kon hij in dezelfde ronde nog een inhaalpoging doen, welke succesvol was!

Na een nagelbijtende slotfase waren we dan ook dolblij met een podiumplaats!

 

Geef een reactie