10u Mol 2016

Op 7 februari vond de jaarlijkse endurance wedstrijd plaats in Mol. Dit jaar werd echter een 10u wedstrijd ipv een 8u wedstrijd georganiseerd.

Voor de teamindeling was het lange tijd onzeker met wie ik zou samen rijden. Uiteindelijk sprak ik samen met Kenny V en Stefan V af een team te vormen. Kenny raakte enkele weken voor de 10u echter geblesseerd aan de ribben door een ongeluk in Kortrijk. Daardoor was ik genoodzaakt mijn team uit te schrijven en me aan te sluiten bij het team van Bjorn V waar ik samen met Stefan V een team vormde. Ook bij het team van Christophe V kon ik nog een stint opvullen door de blessure van Kenny.

Ik ging vooraf twee keer trainen omdat Mol nooit mijn sterkste piste is geweest. Ik merkte dat ik na de training niet helemaal bij de toppers zat maar was best tevreden met mijn pace.

Tijdens de kwalificatie reed ik de eerste 15′ in het team van Bjorn V. Ik kon ons naar P3 rijden om vlak voor de wissel terug te zakken naar P6. Bjorn reed terug naar P4. De laatste minuten nam ik terug van hem over maar slaagde er niet in om nog te verbeteren.

Ik nam de start in het team van Bjorn V en kon meteen een plekje opschuiven bij te start. Ik reed bijna mijn volledige stint op P3 tot ik op het einde regerend wereldkampioen Mathias G moest doorlaten. Ik kon wel aanpikken bij hem tot het einde van de eerste stint.

Bjorn reed de tweede stint en bleef op P3 met Thaimoklima er vlak achter.

In mijn 3de stint kreeg ik de minste kart uit de poule. Na pakweg 10 minuten word ik vol achteraan geduwd door een andere rijder. Toen ik achter me keek bleek dat bluestar racing te zijn met Thomas DJ aan het stuur. Hij reed op 62kg (max 20kg lood regel) waardoor hij inderdaad een stuk sneller onderweg was dan mezelf. Hij bleef echter enorm onsportief rijden waardoor ik besloot hem niet voorbij te laten, tot grote frustratie van de mensen bij bluestar zelf. Echter bleef hij me ook duwen op de rechte lijn waardoor ik sommige rondes zelfs tijd won. Ik kon echter niet verhinderen dat we terugvielen naar P4 door deze mindere kart.

Bjorn nam het stuur van me over voor de vierde stint en kon deze positie vasthouden door een sterke stint te rijden.

De vijfde stint van de wedstrijd reed ik bij het team van Christophe V. Een stint waar bijzonder weinig is gebeurd, ik was vrij constant maar kwam gewoon die laatste tiende te kort op de snelsten. Frustrerend als je alles probeert maar niks blijkt te helpen.

Mijn laatste stint was opnieuw bij het team van Bjorn V met dezelfde kart die ik ook in mijn vijfde stint had in het team van Christophe V. We reden toen rond op P4 maar bluestar racing kwam snel opzetten met een heel goede kart. Later in de wedstrijd gingen ze ons voorbij zodat we vijfde werden. Het team van Christophe V eindigde op een mooie tweede plaats op een dikke 20 seconden van de winnaars, F*ck a name, waar Christophe V ook reed. Verdiende overwinning voor hen, hele sterke en constante wedstrijd gereden!

Persoonlijk was ik niet helemaal tevreden over mijn prestatie. Ik kwam net dat beetje te kort op de snelsten in Mol. Een betere voorbereiding volgend jaar zal dit hopelijk verhelpen. Over 2 weken vindt de 6u nachtrace plaats in FKI, een piste die me sowieso veel beter ligt en waar ik net zoals vorig jaar samen met Mats dJ een team vorm. Hopelijk kunnen we daar ons succes uit 2015 herhalen!

MIA2016

Geef een reactie