100 miles VKW Limburg karting Genk

Op 8 juni werd de jaarlijkse kartwedstrijd door VKW Limburg georganiseerd op het circuit van Genk.

Vorig jaar reed ik mee op uitnodiging van Patrick Dubois (eigenaar van Force Racing) onder Esthedental Plus 1.
Ook dit jaar reed ik terug met dit team mee en we wouden graag beter doen dan onze tweede plaats vorig jaar.

Patrick kon in de kwalificatie een 11de tijd op 40 teams laten noteren.
Bij de start moest hij meteen de deelnemers voor hem laten rijden en hij zakte stelselmatig weg in het veld tot het moment dat hij 4-5s per ronde verloor. Ik riep hem meteen binnen omdat we volgens één van de marshalls een lekke band hadden. Na Patrick stapte Roberto in nadat we een andere kart hadden gekregen. Roberto kon meteen betere tijden rijden en klom terug op van P28 naar P20 net voor de tankstop. Roberto kwam vervolgens binnen voor de verplichte tankstop uit te voeren om de ronde nadien meteen terug te pitten en het stuur door te geven aan Frederik. Door de wissel en tankstop waren we verder teruggezakt buiten de top 30 maar daar hoefden we ons op dat moment geen zorgen over te maken aangezien de andere teams dit ook nog moesten doen.

Na ongeveer 1u05 kwam Frederik binnen en nam ik het van hem over. In de resterende 55 minuten kon ik vrij vlot richting top 10 rijden. Met nog 15 minuten op de klok reden we rond de 8ste plek en wist ik dat winnen heel moeilijk zou worden. Ik raakte nog tot op P4 om uiteindelijk afgevlagd (in de bumper van P3!) te worden op deze positie. Een ronde langer had ons een podium opgeleverd.

Helaas dus geen overwinning, grotendeels te wijten aan de leeglopende band tijdens de stint van Patrick. Zonder dit euvel waren we zeker op P2 en misschien zelfs op P1 gefinisht!

Geef een reactie